Sollicitatietips

 

 

Hoe voer je een succesvol sollicitatiegesprek? Lees onze tips!

 

 

Zenuwachtig voor je sollicitatiegesprek? Logisch maar nergens voor nodig. De werkgever wil weten of je geschikt bent voor de functie en of je bij de organisatie past. Maar jij – als toekomstige werknemer – wil meer te weten komen over de vacature en of de organisatie ook bij jou past. 

 

 

Een goede voorbereiding is het halve werk wordt er gezegd, en dat klopt. Dit lijkt overigens makkelijker dan het in werkelijk is. Want hoe bereid je een sollicitatiegesprek voor, terwijl je niet precies weet wat er gevraagd of gezegd zal worden? Geen zorgen, ik ga je hierbij helpen.

 

 

1. Check de website

Zorg dat je heel de website goed doorneemt. Kijk met wat voor projecten het bedrijf bezig is, wie er allemaal bij het bedrijf werken, lees de missie en de visie goed door etc. etc.

 

 

2. Welke vragen verwacht je?

Noteer de vragen die jij denkt te gaan verwachten. Ieder sollicitatiegesprek heeft, naast een aantal specifieke vragen die verschillen per functie of organisatie, altijd wel een aantal standaard vragen die vaak worden gesteld tijden een sollicitatiegesprek. Hierbij kun je denken aan de volgende vragen.

  • Vertel eens wat over jezelf
  • Wat zijn je minder goede eigenschappen?
  • Wat trekt je aan in dit bedrijf?
  • Hoe omschrijf je jezelf in een stressvolle situatie?
  • Wat kun jij voor ons betekenen, wat andere niet voor ons kunnen doen?

Op internet zijn diverse lijstjes te vinden met veel gestelde vragen tijdens een sollicitatiegesprek. Zo ben je voorbereid op moeilijke of onverwachte vragen. Leer je antwoorden niet uit je hoofd, erover nadenken is wel verstandig maar het moet wel spontaan blijven.

 

 

3. Maak een goede eerste indruk

Een eerste indruk maak je maar één keer, dus zorg dat de indruk goed is. Let dus op je kledingkeuze en je uiterlijke verzorging. En vergeet vooral je glimlach niet!

 

 

4.  Luisteren dát helpt

Een werkgever vertelt graag over zijn/haar bedrijf en vindt het mooi als iemand tegenover hen zit met oprechte interesse in de organisatie. Focus je als sollicitant dus niet alleen op je eigen verhaal maar luister aandachtig naar je gesprekspartner. Laat zien dat je oprecht geïnteresseerd bent.

 

 

5. Houding en uitstraling

Je houding is net zo belangrijk als de antwoorden die je geeft tijdens een sollicitatiegesprek. Zorg dat je enthousiast overkomt maar blijf wel jezelf. Laat merken dat je zin hebt om deze nieuwe uitdaging met beide handen aan te pakken.

 

 

6. Eerlijkheid duurt het langst

Jezelf blijven tijdens het sollicitatiegesprek is het allerbelangrijkste. Sociaal wenselijke antwoorden geven heeft geen nut. Een werkgever prikt hier dwars doorheen. Durf je ook kwetsbaar op te stellen, ben je ergens iets minder sterk in? Benoem dat gewoon en geef daarbij aan dat je graag wilt investeren door bijvoorbeeld een cursus te volgen.

 

 

7. Vertel iets over jezelf

Zaken die niets met je werk te maken hebben kunnen heel interessant zijn om te weten voor je werkgever. Het zegt iets over je drive, persoonlijkheid en competenties. Loop je bijvoorbeeld marathons? Dan heb je in elk geval doorzettingsvermogen en een ijzeren discipline.

 

8. Bedenk zelf goede vragen

Als sollicitant worden er aan jou natuurlijk veel vragen gesteld maar het is minstens zo belangrijk om zelf ook goede vragen paraat te hebben. Ook al heb je niet echt prangende vragen voor je gesprekspartner, toch is het belangrijk om minstens één vraag te stellen. Dit laat namelijk zien dat je je verdiept hebt in de functie en de organisatie. Zo kom je over als een serieuze, enthousiaste kandidaat en professional. En laat dit nou precies hetgeen zijn dat je wilt uitstralen tijdens je sollicitatiegesprek.

Het kan lastig zijn om goede vragen te bedenken, verdiep je daarom in de organisatie en de aangeboden functie. Schrijf meerdere vragen op, want het komt regelmatig voor dat jouw goede vraag gedurende het sollicitatiegesprek wordt beantwoord. In dat geval zit je zonder goede vraag, terwijl je je wel hebt voorbereid. Hierbij kun je denken aan de volgende vragen.

  • Hoe ziet een werkdag eruit?
  • Wat zijn de doorgroeimogelijkheden?
  • Hoe ziet de afdeling eruit waar je komt te werken?
  • Hoe ziet het verdere verloop van e sollicitatieprocedure eruit?

Let op! Stel geen vragen waarvan je de antwoorden kan vinden op de website (bijvoorbeeld het aantal medewerkers), dit komt onvoorbereid over. 

 

 

9. Voorkom stress en te laat komen

Bepaal vooraf je route en bedenk of je met de auto, fiets of het ov gaat. Kijk vooraf of er wegwerkzaamheden zijn. Zorg ervoor dat je maximaal 5 mintuten te vroeg bent maar niet vroeger maar zeker niet te laat!